Een natuurbegraafplaats in mijn buurt

Verandering is niet altijd iets waarop je zit te wachten. Waarom zou je blij moeten worden van plannen voor een natuurbegraafplaats ? Hoe gaat zoiets eruit zien ? Daarna krijgt u waarschijnlijk te maken met de eerder genoemde actiegroepen Natuurbegraven Waarom Niet of Geen doden in het bos.

Er wordt u voorgespiegeld dat een mooi natuurgebied wordt verwoest en u wordt bang gemaakt me allerlei onzin. Ik behandel zoveel mogelijk onzin in een aparte sectie van deze site.

Als u er zich een oordeel over wilt vormen wat deze verandering inhoud, dan zou u zich kunnen verdiepen in de huidige staat van het gebied. Welke dieren en planten leven er nu ? Wat wil de ondernemer of landgoedeigenaar met het gebied ? Welke dieren en planten zouden moeten profiteren van de gewenste veranderingen ? Welke onderzoeken zijn uitgevoerd ? Hoe kun je nu en straks recreëren in het gebied ? Misschien is cremeren of traditioneel begraven meer iets voor u, maar wilt u de mensen of soms dierbaren die dat wel zouden willen, die mogelijkheid ontzeggen ? U kunt op deze website en onze andere websites www.natuurbegraven-natuurlijk.nl en www.begravenindenatuur.com informatie vinden, wat natuurbegraven inhoudt.

Misschien zou u een keer een bezoek kunnen brengen aan 1 van de reeds geopende natuurbegraafplaatsen. Zo kunt u zelf een oordeel vellen.

De actiegroepen hebben gezorgd voor veel negatieve onzin waarom u niet een natuurbegraafplaats zou moeten willen hebben in uw regio. De meeste antwoorden op de ingebrachte punten vindt u op onze site onder onzin.
Mocht u nog kritische vragen hebben, dan kunt u mij vragen stellen. Ik ben voorstander van een open discussie en het onderzoeken van mogelijke risico’s.